Most akkor túl sokat akar a férfi?

2023. december 10. - Dr.Heart

main-waiting.jpg

A minap szembejött velem egy Facebook profil, helyes nő, úgy látom, szingli is. Az egyik videóját megnyitva látom ám, hogy a férfiak túlzott elvárásairól szól. Na gondoltam magamban, még egy...

Női-férfi kapcsolati blogok, szerzők írásai szólnak arról, megszámlálhatatlan mennyiségben, hogy a férfiaknak micsoda túlzott elvárásaik vannak és hogy a nők ezért nem találnak maguknak normális párt. Míg a férfiak elhagyják magukat, igénytelenek, csórók, mamahotelben laknak, ésatöbbi. Mintha csak ez a két véglet létezne, a tökéletes, gazdag, szép férfi és a magát elhagyó, céltalan, dologtalan.

De mit is akarnak tulajdonképpen a férfiak? Valóban túlzott elvárásokkal közelítenek a nők felé? Az összes férfitársam nevében nem tudok nyilatkozni, de azt tudom, hogy például én mit szeretnék/keresnék és azt gondolom, hogy egy józan gondolkodású, értelmes férfi is bizonyára osztaná ezeket.

Össze is szedem pár pontban. Szóval, mire is vágyunk?

Adj magadra. Igen, ez nemcsak a férfiak felé támasztott elvárás, oda-vissza működik. Nem, nem kell, hogy Barbie-baba legyél, műnő, szilkoncsöcs és feltöltött száj. Nem kell, hogy az utolsó divat szerint öltözködj és a harmadik Louis Vuitton táskádat vedd a hónapban. Egyszerűen csak legyél nőies a magad módján. Ha mi sem, akkor ti sem járjatok kitérdesedett melegítőben és széttaposott cipőben, amikor velünk mentek valahova. Tudjatok megjelenni, alkalomhoz illően és ízlésesen.

Legyen személyes higiéniád. Bizony, nincs rosszabb, mint egy izzadtságszagú és büdös szájú nő. Netán piszkos körmű. Merthogy mindhármat láttam már és nem volt kellemes élmény. Ahogy egy férfinál is gáz mindez, ugyanúgy egy nőnél is. Van fürdőszoba, rágógumi, szájspré és körömkefe is. Nektek sem tilos használni.

Tarts rendet. A férfiakkal kapcsolatos egyik első számú kifogás, hogy rendetlenek. Hát elmondom, hogy én nem egy nővel találkoztam, aki nemhogy egyedül, de még családanyaként és háziasszonyként sem képes rendet tartani az otthonában. Szanaszéjjel dobált ruhák, mocskos konyha, kupleráj. Nem, nem kell, hogy bejárónő legyél, vagy cseléd. Vagy Marie Kondo. Egy alpavető elvárás kell, hogy legyen magaddal szemben, hogy tarts rendet. Ha nem tartod magad képesnek rá? Mindent meg lehet tanulni.

Igen, nem árt az sem, ha tudsz főzni. Nem, nem azért szeretném, ha tudnál, mert engem kell etetni. Köszönöm, én tudok főzni és azt is tudom, hogy hol lehet ételt kapni, ha esetleg mégsincs kedvem vagy időm. Viszont ha komoly kapcsolatba kezdünk és családot akaruk alapítani, akkor a gyerekeink miatt. Nem szeretném őket gyorséttermi kajával etetni, és minden reggel büfépénzt adni, csak mert anyu és apu nem tud nekik csomagolni valami fasza tízórait. De a hétvégéket sem feltétlenül szeretném mindig étteremben tölteni, hanem mondjuk romatikus közös főzéssel, borozgatással, délután pedig pihenéssel vagy kirándulással. Szóval, nem baj, ha mindkét fél kicsit otthonosabban mozog a konyhában.

Annyira nem nagy dolgok ezek, és igaziból mindkét félre vonatkoznak, nem lehetnek egyoldalú igények.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr1518277827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása