Mikor kezdj olyan nővel akinek van már gyereke, és mikor ne?

2024. március 03. - Dr.Heart

woman-with-kids.jpg

Elmúltál harminc, elmúlsz lassan negyven is. Az életed úgy hozta, hogy kijöttél egy kapcsolatból (vagy benne sem voltál) és ismerkedni kellene. Tervezni, előre. Aztán szembesülsz vele, hogy rengeteg elvált nő van gyerekkel, akik nyitottak lennének rád, ki ezért, ki azért. A kérdés, hogy bevállalod? Ehhez próbálok pár gondolatébresztőt adni. De ne feledd: a döntés mindig a te kezedben van!

Az első kérdés, hogy te magad el tudnád-e viselni, ha a nőnek van már gyereke mástól? Ha erre a kérdésre a válasz egy magabiztos, határozott NEM, akkor bele se kezdj, mert teljesen felesleges bármilyen próbálkozás. Ha a válaszod egy IGEN vagy egy kövér TALÁN, akkor elgondolkodhatsz rajta.

A másik kérdés, hogy neked van-e már gyereked, illetve, hogy akarsz-e még? Ha nem akarsz gyereket, akkor szintén fordulj sarkon, mert akkor másét sem fogod akarni.

Sokszor szerencsés helyzet, ha mindkét félnek van már gyereke az előző kapcsolatából, így pontosan ismerik a gyerekvállalás- és nevelés viszontagságait és örömeit is. Az már más kérdés, hogy a gyerekek mennyi idősek és hogy fogják egymást elfogadni, ha egyáltalán el fogják. Itt sem mindegy nyilván, hogy ki milyen közegből érkezett, de feltételezhető, hogyha a kérdéses nő bejön neked, akkor valamilyen szinten van közös bennetek. És van kémia is, mert ugye anélkül megette a fene.

Ha a gyerekek mindkét félnél idősebbek, mint 18, az még jobb helyzet lehet - jó esetben már egyetemen tanulnak, vagy dolgoznak, esetleg már saját családjuk, kapcsolatuk van, így nyugodtan lehettek sokat kettesben, a gyerekek időnkénti jelenléte pedig meg tudja színesíteni a napjaitokat. Persze ha otthon héderező gyerekről van szó, aki köszöni szépen, elvan a szülői házban még 28-30 évesen is, az nagyobb gond lehet. Bár ha emellett a maga ura - értsd saját keresete van és nem az anyját/apját éli le - akkor sok vizet nem fog zavarni. A gond akkor van, a gyerekek korától függetlenül, ha nem vagy nekik szimpatikus.

Ha az új kapcsolatban közös gyereket is akartok, az véleményem szerint akár jó is lehet, hiszen köztetek is lesz egy ilyesfajta kapocs, ami még jobban összeköt benneteket is és a mozaikcsalád többi tagját is. Itt az a kérdés, hogy a meglévő gyerekek hogyan viszonyulnak majd egy kistesóhoz. Ha mindenki bírja anyu/apu új társát, akkor jó helyzetből indulunk.

Egy olyan egyedülálló nőnél, akinek gyereke van, két fontos dolgot kell figyelembe venni.

Az első, hogy MINDIG, ismétlem mindig a gyerekei lesznek az elsők és a legfontosabbak. Igen, nálad és a közös programoknál is fontosabbak. Ha van gyereked (és szereted is őket, éltél is velük), akkor pontosan tudod, hogy ez mit jelent és miért van. Ha nincsenek, akkor pedig jó, ha tudod. Ha Pistike elfingja vagy elköhhinti magát, akkor elfelejtheted a színházat, a fél éjszakás szeretkezést gin-tonic gőzben, amit aznapra terveztél meg úgy kb. mindent. A vasárnapod sem úgy fog telni, hogy délután kettőkor bekapcsolod a tévét, vagy előveszed a kedvenc könyvedet, hanem irány a játszótér, hóban, fagyban, esőben. Ettől még lehet, hogy anyuka rugalmas és nem a gyerekek írják a napirendjét, ilyet is tudok. Vagy szerencsére a közelben, de legalábbis egy városban vannak a nagyszülők is, de azért az esetek nagy részében ti fogtok a gyerekekhez alkalmazkodni.

A másik, hogy - hacsak nem egy pszichopata, akitől elmenekültek - akkor mindig lesz egy harmadik ember, aki jelen lesz az életetekben. Ő pedig a gyerekek vér szerinti apja. Rosszabb esetben akkor is ott lesz, ha egy pszichopata állat.
Ha mákod van, akkor rendezett a viszony, csak a gyerekekre korlátozódik, ahogy egészséges, normális esetben lennie kell. Esetleg már neki is van új nője (aki jobb, mint az ex), így nem kell attól tartanod, hogy visszaédesgeti magát a volt nejéhez/nőjéhez, akivel történetesen most te kavarsz. Persze bármikor bármi megtörténhet, mindent láttunk már. De nyugodt lehetsz, egy intelligens férfi a válást és ezt az egész helyzetet is intelligensen fogja kezelni, de az emberek sajnos képesek meghülyülni. Főleg, amikor a gyerekeikről van szó. És ez alól az elvált apák sem kivételek.

Ha rosszban váltak el a nővel, akkor számíthatsz rá, hogy alátok akar tenni, hiszen az exe boldog, ő nem. Ez többféleképpen történhet, például úgy, hogy a gyerekeket már nemcsak az anyja ellen, hanem ellened is hangolja. Ha jobbak a kvalitásaid, mint apukának, vagy alfább vagy, akkor jó esetben téged is bírni fognak a gyerekek, ha viszont ez az exférjre igaz, akkor könnyen lehet, hogy azon kapod magad, hogy nem leszel a kölykök kedvence. Sőt, megkapod majd azt is, hogy apuval minden mennyire jobb. Főleg, ha apunál van pénz lóvéra, és a gyerekek nem győzik kipihenni a tengerparti nyaralásokat, míg te valami irodában gürizel, hogy eltartsd az új nődet és családját.

Aztán persze ott van a klasszik eset, hogy a nőnek csak egy két lábon járó pótapuka (vagy bankszámla) kell. Vagy mindkettő. Ha dörzsölt vagy, kiszúrod, de a lila köd - és ha a faszoddal gondolkodsz - elvakíthat, ezért mindig légy résen.

Amit más férfiak és férfiblogok sokszor emlegetnek, az az, hogy más férfi gyerekeit nem neveljük, mert egy férfi kizárólag csak a saját utódait nevelheti. Más férfi gyerekeit nevelni az azt jelenti, hogy az erőforrásait más ember utódaira fordítja. Ebben nyilván van valami, hiszen a nő gyerekei, akire valamilyen szinten költeni fogsz, lehet, hogy tönkre fogják tenni a kapcsolatotokat, vagy esetleg ha az anyjuk előbb hal meg, akkor amilyen gyorsan csak lehet, megszabadulni tőled (ez csak egy esetben nem lehetséges, ha a gyerekek anyjával házasságot kötsz és a lakásába vagy bejelentve, vagy időközben vettetek egy közös ingatlant). Ez megint egy olyan dolog, hogy neked kell döntened, ezeken elgondolkodnod.

Na most, mindezt amit leírtam, megpróbáltam viccesen egy folyamatábrán is összefoglalni, már csak a móka kedvéért. Mert persze vannak dolgok, amikre felkészülhetünk, de az érzelmek, a vonzalom sokszor sok mindent felül tud írni. Még a tudatos gondolkodást is - ami viszont nem hátrány, ha meg akarjuk magunkat kímélni néhány kellemetlenségtől és csalódástól (a képre kattintva megjelenik nagyobb méretben).
no-gyerekkel-folyamat.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr7218344789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2024.03.06. 13:21:48

Óriási probléma amikor kamasz fiú gyerekeket az anyjuk neveli, mert apuka kiszállt a képből és egy húsz évvel fiatalabb csajjal él. Ilyenkor totális lúzerség ehhez a kétgyerekes anyához betársulni. Mert manapság a fiatalok, főként a fiúk, rohadtul nem akarnak kilépni az életbe, anyuci kinyalja a feneküket és életképtelen játékfüggő telefontapicskálóvá neveli őket.
Megtiltanám a mamahotelezést. Korcs nemzedéket szül.
süti beállítások módosítása