A modern férfi kudarca

2018. március 12. - Dr.Heart

3034703-slide-s-8-tk-gender-stereotypes-illustrated-in-playful-pictograms.jpg

A modern férfi a modern nő fontossági sorrendjében nagyon hátul van. Megelőzi őt anyu, apu, a testvérek, a barátnők, a kutya, a macska, a hobbi. A modern férfi valahova a hatodik-nyolcadik hely környékére süllyedt vissza. A modern férfi pénztermelőgéppé, szexrobottá silányult. Konyhai kisegítővé, aki ha kell, kötényt vesz és ebédet készít. A modern férfi cipelőgép, aki jó, ha van, ha fel kell vinni a shopping után a szatyrokat. A modern férfi csak lakótárs, mert a modern nő már nem foglalkozik az érzelmek elmélyítésével. Számára már nem létezik igazi, mély szerelem. Ő már csak együtt él a modern férfivel. "Saját életünk van, nem?" Két test, két lélek, két élet, két lakás.
A modern nő versenyez. Versenyez a többi nővel. 30 fölött a modern férfi már csak eszköze a modern nő gyerekvállalásának. Mert kell a gyerek, a család. "Mert a másiknak is van és mi az, hogy neki már van, nekem még nincs. Hát értéktelenebb vagyok, mint a Zsuzska? Nem. Na ugye." A modern férfi spermadonor, aki kegyesen ottmaradhat a modern nő oldalán, aki olyan családról álmodozik, mint a képeken. De hatodik-nyolcadik helyre rangsorolt modern férfivel ez nem fog menni, csak álom marad. Mert az igazi férfi tudatára ébred és megtalálja majd azt a nőt, aki nem követi a trendeket. Akinél a férfi, a kapcsolat, a szerelem tüze boldogan lesz az első helyen. Akiért érdemes lesz élni és meghalni, akit érdemes lesz az egekbe emelni. Mert az igazi nő és igazi férfi együtt lesz igazi, egymástól, egymásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr3713733416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moebius 2022.06.06. 10:00:49

Helló,
látom, döglött a blog. Sajnos csak most találtam rá, most kezdett érinteni a téma, 41 évesen válni fogok. Tetszenek a meglátásaid, örök romantikus elvárásaid, még ha nem is mindenben értek egyet veled.
Rendkívül önző módon a saját jövőmre szeretném kivetíteni a tapasztalataidat -bár, minek itt a mosakodás, mi másra volna jó egy blog? -, szóval az érdekel, hogy élsz most, mire jutottál ezzel a hozzáállással, lett-e társad, mit kellett feladnod (na jó, ez tán túl privát).
Szép életet, üdv!

Dr.Heart 2023.03.27. 10:38:41

@Moebius: valóban kicsit halott a blog. Ehhez azt kell tudni, hogy általában válságos időszakok adnak muníciót az írásához, illetve a munkám miatt nem nagyon volt időm blogot írni.
Én úgy látom, hogy ezek nem romantikus elvárások. A mostani világon átverekedni magunkat sokkal jobb ketten valakivel, akivel egymást erősítjük.
Ezzel a hozzáállással arra jutottam, hogy sokkal jobban figyelek, hogy kivel állok le. Nem dőlök be bárminek. Nehéz, egyre nehezebb megtalálni az értékes nőket és át is érzem az akkori helyzeted, 41 évesen nem könnyű a korosztályból válogatni. Persze nem tudom, hogy vannak-e gyerekeid, stb, az más színezetet ad a dolognak. Illetve, hogy mi történt, találtál-e mást, esetleg fiatalabbak felé nyitottál.
süti beállítások módosítása