Ha te vagy a kertész

2023. április 20. - Dr.Heart

kerteszcropped.jpg

Bizonyára te is láttál már olyan filmet, vagy sorozatot, ahol a tehetős, milliomosfeleség összejön a kertésszel/titkárral, mert emberünk, a férj éppen el van foglalva a milliók előteremtésével és magas ívben szarik a felesége lelki és fizikai jóllétére. És hát neki is szüksége van rá, hogy törődjenek vele, hiszen ember.

Bárkivel előfordulhat, hogy úgy hozza az élet, hogy összejön a vezérigazgatónővel, vagy egy jól menő másik férfi elhanyagolt párjával (vagy nem elhanyagolttal, ez is benne van). Na ez az a helyzet, amikor te leszel a kertész.

Ha te vagy a kertész, lehet, hogy minden kurva jó. Úgy érzed, a mennybe mentél, ez a nő téged akar. Minden héten keresitek az alkalmat (vagyis inkább te, mert neked lett hirtelen fontos a dolog), hogy megtaláljátok a módját egy lopott döngetésnek. Próbálod elhalmozni, ami szép dolog, de bizonyára nem sikerül, mert baromira megvan mindene. Odavagy érte, lesed minden szavát. Ő nem annyira a tiédet. Ne feledd, te csak a kertész vagy. Ha abban a hitben ringatod magad, hogy ki fog lépni, ott fogja hagyni a biztos pozícióját, nagyon tévedsz. Még akkor sem valószínű, ha egyébként önálló egzisztenciája van a szintén tehetős Mr. mellett, és bármikor el tudna veled szökni egy karibi szigetre. Nem fog. Csak abban az esetben, ha tényleg annyira megcsömörlött már a mostani életétől, hogy te vagy a mentsvára és benned találta meg a Lord Normális Tökéletest, vagy tényleg te magad vagy az. De ezt ugye te sem hiszed el?

Van az inverz kertész esete is, a kertészlány: az elhanyagolt családapa szeretőd sem fog lelépni, és otthagyni a családját miattad, nem bizony. Mondjuk láttam már erre példát... Abban a konkrét esetben a tehetős faszi otthagyta a családját és – plot twist – alapított egy újat az új nővel! Azóta is boldogok, stb. - az elhagyott feleségről nem tudok semmit. Csak azt, hogy nyilván nem ugrált örömében. De ami meg nem működik, azt nem kell erőltetni. Az esetek többségében nem fog Mr. Félrekúró sem lelépni. Veled nem.

Sokszor hisszük, hogy sokáig kereshetjük a boldogságot. De a helyzet az, hogy az idő kurva gyorsan múlik. Ha még nem látod, majd fogod. Nincs idő a szarakodásra, a szarkenegetésre. A párkapcsolatokat illetően a legfontosabb: nincs garancia, hogy örökké fognak tartani. Ha ezt az egyet elfogadjuk, akkor már egy fontos lépést megtettünk.

Ne legyél kertész, mert nem jöhetsz jól ki belőle. Keress magadnak valakit, akivel jól megleszel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr9118107110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása