Angyal vagy ördög, avagy csak kétféle nő maradt?

2023. március 31. - Dr.Heart

angel-devil.jpg

Észrevettem egy furcsa törvényszerűséget, egy kettősséget azok között a nők között, akikkel kapcsolatba kerülök és esetleg valami komolyabb is alakulhatna. Kétféle nő, kétállású kapcsoló, fekete-fehér, igen-nem. Az egyik a családi tűzhely őrzője, a jótét lélek, az anya, aki nem akar karriert, nem akar jól kinézni. A másik a dögös, nagyszájú, nem akar komolyabb kapcsolatot, elköteleződést, de odafigyel magára. Az egyik szívesen kuckózik, süt-főz valami finomat, családot szeretne, de nem akar karriert, nem akar imponálni, tetszeni, kihívó lenni. A másik kihívó, flörtöl (sajnos mindenkivel), de nem akar otthon lenni, nem akar nyugodt körülményeket maga körül. Folyamatosan pezseg, folyamatosan igényli, hogy történjen körülötte valami, akár galiba is.

Nyilván tudom, hogy nemcsak ez a két lehetőség van és ennek a kérdésnek a leegyszerűsítése is problémás. Nyilván én is találkoztam olyan típusú nővel, aki igazán egyik fenti csoportba sem illeszthető be. Mégis az a helyzet, hogy ők voltak kisebbségben és ha az utóbbi pár évet nézem, ez a két csoport maradt.

A legtöbb jól sikerült párkapcsolat és házasság a környezetemben olyan kapcsolat, ahol az első csoporthoz tartozó nők (anyák, a családi tűzhely őrzői, stb.) a másik csoport jegyeivel is bírnak (tüzesek, figyelnek magukra, karrierjük is van). Ez persze felveti azokat a gondolatokat, hogy egyrészt az ilyen nők foglaltak, másrészt a sikeres, hosszútávra tervezhető párkapcsolat kulcsa a sokoldalúság és a rugalmasság. Ez természetesen a férfire is igaz, de mivel ez egy férfi szemszögéből írt párkapcsolati blog, ezért ezt nem ebben a posztban fejtem ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr6518082170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.04.03. 10:07:59

érdekes, ide is csak akkor kommentelnek ha index címlapos lesz.
Kár, hogy nem épült ki egy kommentelő társaság.

A poszthoz szólva szerintem nem ez a törésvonal vagy fő csapásirány a párkapcsolat szempontjából, hanem a gyerekkori minták és sérülések. Kb mindent ez határoz meg.

Neytiri1 2023.04.03. 10:40:21

Azért elég fárasztó tűzhelyen főzni a családnak és tüzesnek lenni és forrni a nap 24 órájában. Hosszútávon mindenképpen, és idősödve még inkább. A kor az átlag magyar nőnek nem kedvez, ha mindkét típust szeretné magáénak (pénz, idő hiánya is). Főleg mikor jönnek a már fiatalabbak is a képbe a t.férfinek. Márpedig jönnek, ezt ugye minden csajokéspasikhőskan megmondja.
Talán idővel az elvárásoknak is csökkenni kéne a férfiak részéről, márcsak azért is, mert a legtöbb magyar férfinek sem tesz jót az idő, amelyiknek meg igen, az úgyis a fitalabbak között találja meg a magának valót, amelyik viszont általában csak forr a nap 29 órájában, de milyen jó is az - egy darabig.
Mindig vannak kivételek egyébként, valami földöntúli csoda lévén elég és megfelelő lesz egymásnak a férfi és a nő, talán előző életükben olyan csodálatos emberek voltak, akiknek ez az életük a jutalomjáték.
Hogy a következő életükben nulláról indulnak, vagy kapnak valami jónagykakit, azt meg senki sem tudja. :)

Dr.Heart 2023.04.04. 09:14:11

@Neytiri1: a poszt végén említett kapcsolatokban (amikre más posztokban is hivatkozok) szereplő férfiak olyan férfiak, akik folyamatosan építik magukat és első a családjuk.

Neytiri1 2023.04.04. 11:02:58

@Dr.Heart: ha vannak ilyen férfiak, akik építik magukat és első a családjuk, és ebben nem egyedül vannak, hanem a párjukkal, akkor létezik az, hogy menne ez, csak van akiknek mégsem.
Na, ott a kérdés, hogy akiknek nem megy, miért nem megy.
És akiknek igen, azoknak miért igen?
A gyerekkor, a család, a példa, vagy ezek nem, hanem az akarat és hozzá a nyitottság, a saját magához őszinteség? És a kompromisszumkészség?
Nem azokat kell látni, akiknek nem sikerül, főleg azért sem, mert lehet, hogy nem is akarják igazán, csak a szájukkal...
süti beállítások módosítása