Aki megteszi mással, veled is meg fogja

2023. március 27. - Dr.Heart

man-with-cake-face-brutal-girl-holding-chilli-purple-background.jpg

/Kép: freepik.com/

Ha a hűtlenség kerül szóba, azt valahogy mindig a férfiakkal azonosítják. Pedig nők is képesek rá, és fogadni mernék, ha jobban körülnéznénk, kiderülne, hogy bizony a hölgyek is ugyanannyira kíváncsiak / senyvednek egy rossz kapcsolatban, vagy - amire sokan nem is gondolnak - nem akarnak vagy nem képesek hosszútávú, monogám kapcsolatokban gondolkodni.

Mindig megfogadtam, hogy nem állok le olyan nőkkel, akiknek éppen van valakijük. Nemcsak a felesleges konfliktus elkerülése miatt, hanem azért, mert az ilyen nők eleve visszatetszést keltenek bennünk, ahogy a hűtlen férfiak is a nők szemében. Ha mással megteszi, velem is meg fogja? Mindig lesz, akinek nagyobb a fasza / vastagabb a pénztárcája, ahogyan nő is mindig van jobb, szebb, okosabb, gazdagabb. (az már más kérdés, hogy a nők felfele választanak, így valószínűleg a nálunk okosabb/gazdagabb nőnek nem mi kellünk. Ezzel együtt kell élni. Nyilván minél magasabban vagyunk a táplálékláncban, annál több lehetőségünk lesz.)

Annak, hogy egy nő velünk csalja meg a párját/férjét, nyilván ezer oka lehet. Az egyik konkrét helyzetben, vagy példában, amiben voltam, a férfivel nem volt semmi gond. Rendes, jól szituált, jól kereső, jóképű. A nővel volt a probléma: saját bevallása szerint képtelen hosszútávon megmaradni valakivel, nemhogy egy emberrel szexuális életet élni az idők végezetéig.
Elsőre szimpatikus, sőt mi több, vagány lehet ez a megközelítés: itt van egy nő, aki szabad akar lenni és velünk fogja jól érezni magát; talán még arról is meggyőződik majd, hogy mégsem úgy van, ahogy gondolja és megállapodik. Pont velünk. Az esetek többségében azonban erről szó sincs, a vér nem válik vízzé. Sokan szeretnék azt hinni, hogy az élet egy szerelmes blockbuster, de el kell, hogy keserítsem mindegyik férfitársamat: a naivitásból csak csalódás lesz. Szóval az ilyen nőről mit gondolunk? Mi vagyunk az új partner, ideig-óráig jó lesz velünk, de aztán ugyanúgy rá fog jönni, hogy velünk is unalmas (az ő értelmezése szerint).

Nyilván van ellenpélda, meg '"kurvából lesz a legjobb feleség", én is ismerek ilyen párt, de azért maradjunk a realitások talaján. Ha mással megtette, velünk is meg fogja.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr1518081474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neytiri1 2023.04.03. 16:53:25

"a nők felfele választanak"
A férfiak tán lefelé igyekeznek választani?
Ha igen, akkor miért? Többnek érzik magukat?
Ha nem, akkor miért írod, hogy a "nők"?

Amelyik férfi azt hiszi, hogy a vele megcsalt nő őt majd nem fogja, az milyen szintű férfi?
Egyébként az egót azért legyezgeti, ha másik pasitól ideig-óráig beszerezzük a barátnőt néhány kufircra? Vagy az ilyen nővel már tervez is az elhódító?

Dr.Heart 2023.04.04. 09:07:49

@Neytiri1: Így igaz, a nők _általában_ felfele, a férfiak _általában_ lefele választanak, ösztönösen. Ezt nem én mondom/mondtam, sokan, sok helyen írtak erről.
Nem hisszük azt, hogy minket nem fog megcsalni a nő:) pont ezt mondom. Egyébként alap, hogy nem kezdünk olyan nővel, aki kapcsolatban él. Az egót az is tudja legyezgetni, ha csak szimplán megszerzünk egy szingli nőt. Ehhez nem kell elvenni mástól.

Neytiri1 2023.04.04. 10:59:06

@Dr.Heart: az ösztönös azért van, hogy többnek érezzék magukat (férfiak), hiszen ők a teremtés koronája? És ez csak akkor működik, ha a nő alárendelt, mert kevesebb pontszáma van?

De ma már ez nem mindig működik, főleg a fiatalabb és jól kinéző, és/vagy jó egzisztenciával rendelkező nőknél, akikért csorog a nyál, de nem megy a hódítás, holott vonzó mégis, vagyis megy érte a próbálkozás.

És itt a nőknél és a férfiaknál is van ellentmondás, ami szerintem egy-két évtizede lépett be egészen komolyan a két nem közé, mert átalakulóban a két nem közötti viszony, maradjon a konyhában, nevelje a gyerekemet, de nehogymá' én tartsam el, és az én pénzem legyen csak, amit elkölt (férfi), és legyen minden úgy, ahogy akarom, mert én vagyok a férfi és én hozom haza a (több) pénzt.
Nem akarok csak a konyhában létezni, nem akarok pénzt kunyizni, ha valamit akarok venni, mást is akarok csinálni, mint gyerekekkel gügyögni és még eszem is lenne a "több"-höz.

Vagyis a nőben és a férfiban is kettősség alakult ki, és ezért egymást hibáztatják, engedni egyik sem igazán akar.
Csak akkor fog ez olajozottabban menni, ha nem egymást hibáztatják, hanem mindkét oldal hajlandó kompromisszumra, ami most is sok kapcsolatban, kicsit/nagyon azért sikerül, de amikor ebbe bele kell "indulni", akkor kérdés, hogy megy-e, és a jövőben fog kiderülni, hogy megérte-e.

Én az általánosítást sosem szerettem egyik nemnél sem. Egyébként.

Dr.Heart 2023.04.04. 12:12:10

@Neytiri1: Valahol én is ezt vallom, csak nem mindig tudom szépen megfogalmazni.

"De ma már ez nem mindig működik, főleg a fiatalabb és jól kinéző, és/vagy jó egzisztenciával rendelkező nőknél, akikért csorog a nyál, de nem megy a hódítás, holott vonzó mégis, vagyis megy érte a próbálkozás." - erről is készülök írni. Ez teljesen rendben van. Két út van: vagy fejlődünk férfiként, mi is beleteszünk magunkba rengeteg melót, hogy ne érezzük azt, hogy "kevesebbek vagyunk", vagy elfogadjuk a helyzetünket, lehetőségeinket és korlátainkat, és nem vágyunk "elérhetetlen" nőkre.
süti beállítások módosítása