Kevés vagy sok? Mikor vagy elég?

2023. május 09. - Dr.Heart

handsome_man.jpg

Gyakran szemlézem a hazai párkapcsolatos blogokat, videókat, de még sehol nem láttam, hogy konkrétan fejtegetné valaki a mai témát. Ez pedig az, ha kevés vagy, mint férfi. Na nem úgy, hogy egy kezed van, vagy fél szemed, vagy nem áll fel, hanem pusztán az adott élethelyzeted miatt. Persze mindenhol azt írják, hogy fejlődj, haladj, légy „tökéletes”, de ezek a dolgok nem mennek egyik napról a másikra. Ebből jött az ötlet, hogy kicsit körüljárom ezt a kérdést.

Mindig az adott, pillanatnyi élethelyzeted, állapotod határozza meg, hogy mit tudsz nyújtani egy nőnek. Ez igaz az érzelmi és anyagi részére is, és igaz bármelyik fajta kapcsolattípusra is (barátnő, szerető).

Tegyük fel, éppen nem vagy olyan anyagi helyzetben, hogy megtehesd, hogy elvidd a nőt külföldre, vagy drága programokra itthon. Ebben az esetben nyilván nem leszel neki elég, ha ő pont erre vágyna és ez kimondatlan konfliktust fog okozni. A nők nem mondják ki, hogy nem vagy nekik elég, csak éreztetik. Vagy tegyük fel szakítás után vagy és még nem raktad magad össze. Fogsz tudni érzelmi támasz lenni egy nő mellett? Naná, hogy nem.

Mondok egy példát: összejöttem egy nővel, akinek a párja magas pozícióban lévő valaki volt a saját területén (nem írom le, hogy ez mi, mert akkor kiderülhet). Sok külföldi út, luxus helyek, programok. A nő is jól keresett a saját munkájával, ezt még csak tetézte, hogy a párja még többet. Érzelmileg és egyéb téren viszont már elhanyagolta a nőt. Nyilván itt léptem be a képbe, mint szerető. Ami jó is volt, egészen addig, amíg csak érzelmileg és testileg kellett „ott lenni”, de amikor már ez átfordult volna komolyabb szintre, nem tudtam mit kezdeni. Nem voltam abban a helyzetben, hogy többet tudjak nyújtani így nem maradt más, mint kilépni.

Ez nem azt jelenti, hogy minden nőt drága programokkal és drága ajándékokkal kell elhalmozni, sőt, igazán vonzó tud lenni, ha nem az anyagiak határozzák meg az ismerkedést és sodorják állandóan kellemetlen helyzetbe valamelyik felet.

Az adott élethelyzetednek megfelelő párokat jó bevonzani, de nem mindig csak azokat fogod. Az sem jó, ha túl kevés vagy egy nőnek, de az sem, ha túl sok. De ezt meg is fordíthatjuk: nem jó, ha túl kevés neked a nő, vagy túl sok. Bár az még talán beleférhet, ha te vagy több egy kicsit, mert van mozgástered. De ott megvan a veszélye, hogy nem akarsz majd jobb lenni, hiszen úgy gondolod, hogy elég vagy így is. Ilyenkor szokott az történni, hogy a nő észrevétlenül elhúz melletted, mert fejlődik, ő is „egyre több lesz” a régi önmagához képest és egy szép napon arra ébredsz, hogy lelép, mert te lettél kevés neki.

Ezért az a fontos, hogy elsősorban magad miatt akarj jobb lenni, ne a másik miatt. Magadnak tűzz ki célokat, a saját boldogságodért elsősorban te vagy a felelős. Az már csak ajándék, ha ezáltal a másik félnek is jobb lesz, ezzel neki is örömet okozol.

Fiatalabb koromban még tetszett, ha könnyen megkaptam egy nőt, akár párkapcsolatról, akár egyéjszakás kalandról, akár szeretői viszonyról volt szó. De aztán rájöttem - minden nehézsége ellenére - hogy jó dolog küzdeni egy nőért, hogy tényleg erős pozícióba kerülj és ilyen alapokra építsd a kapcsolatot. Ezt úgy fogod tudni elérni, hogy beleteszel. Beletenni viszont annyit tudsz, amennyid éppen van, a fejedben és a pénztárcádban. Kár azzal áltatni magad, hogy többnek akarsz látszani, mint ami vagy, mert egyrészt úgyis kiderül, másrészt egy idő után folyamatos stresszfaktor.

És akkor mikor vagy elég? Mindig elég vagy valakinek, a nehéz feladat, hogy pont egy olyan embert találj, aki veled egy szinten rezeg és nagyjából illeszkedtek egymás életébe, és kölcsönösen elfogadjátok egymást a pillanatnyi helyzettel együtt.

Az adott élethelyzet mindig egy snapshot, egy pillanatkép, egy metszet, hogy épp hol tartasz. A nőt, a barátnődet, szeretődet ebbe kell beleilleszteni. Aztán hogy a továbbiak miről szólnak, az már más kérdés, de ahhoz, hogy kiderüljön, először el kell indulni egy pontból.

(Image by valuavitaly on Freepik)

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr8018120040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása