Az én barátom nem a te barátod

2023. március 29. - Dr.Heart

friends-having-fun-their-reunion.jpg

/Kép: freepik.com/

Sok férfitársam találkozott már a jelenséggel, esetleg elszenvedői is voltak. Arról van szó, amikor egy új szerelem, kapcsolat, házasság évtizedes bartságokat kezd ki, tesz tönkre. Ennek is egy különös esete, amikor az új barátnő/feleség nem kedveli a férfi legjobb barátját. Vagy barátait. Vagy egész társaságát. Persze ehhez joga van, nem kötelező kedvelni a férj korábbi barátait – noha a másikkal szembeni tisztelet legalább az elviselésüket megkívánná. Van, hogy a kémia nem működik, vagy éppen annyira különböző személyiség a feleség és a férj régi barátja, hogy nincs közös téma sem, nemhogy összhang.

Mi lehet ennek a helyzetnek a megoldása? Semmiképpen sem az, hogy akkor ezentúl a férfi ne találkozzon a legjobb barátjával, barátaival. Sajnos van, hogy ez a helyzet, mint az én esetemben is: az egyik legjobb barátom felesége érezhetően nem kedvel és emiatt szinte soha nincsenek közös programjaink, még akkor sem, amikor éppen én is párkapcsolatban élek. Megfoszt minket a négyesben eltöltött időtől.

Nyilván itt már megfogalmazható a kérdés, hogy vajon ő jóban van-e saját magával? Vajon mi rejlik a barátom, a férj ilyen fajta kisajátításában? Biztos, hogy egészséges-e, ha a párunk mondja meg, kivel találkozhatunk?

Azt mondják, hogy az igazi barátság mindent túlél: a szerelmek jönnek-mennek, a barátságok megmaradnak. Ez csak az erős barátságokra igaz és nagyban függ attól, hogy az illető, akinek az életébe új pár érkezett, mennyire tud kiállni a régi barátai mellett is és milyen mértékben tudja a párja tudomására hozni, hogy a régi barátságok igenis fontosak számára és azokat ápolni szándékozza.

Végezetül ne menjünk el amelett sem, hogy ugyanez visszafele is igaz, hiszen  a nőknek is vannak jó barátaik, akikkel a jövőben is szeretnék tartani a kapcsolatot. Lásd csajos esték. Egy intelligens párkapcsolatban nem szabad, hogy ebből ügy legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfisziv.blog.hu/api/trackback/id/tr3218081518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neytiri1 2023.04.03. 16:26:21

Van olyan "barátság", amikor a barátok közül az egyik (A) féltékeny a barátjára (B) (pedig nem meleg), és valahogy magának szeretné megtartani (A B-t), így az érkező barátnő egészen biztosan nem megfelelő társ a barátnak (B), és nagyon rossz tulajdonságokat vél felfedezni (B) barátnőjében, természetesen nem is illik hozzá, igyekszik olyan bulikba elhívni, ahol "miférfiak" vesznek részt, és ahhoz elég libának kell lenni, hogy ezt ne érzékelje (B) barátnője, így jön az a csúnya női szeszélyes és liba tulajdonság, hogy (B) barátnő nem igazán szereti, ha megjelenik (A) barát, amire ő (A) le is csap, nalámtessék, hogy milyen szörnyeteg ez a nő, és nem való hozzád... szöveg.

Dr.Heart 2023.04.04. 09:01:17

@Neytiri1: Ennek a posztnak a háttere egy olyan barátság, ahol a barátom barátnője (azóta felesége) már a kezdetektől nem kedvel, egyszerűen azért, mert teljesen más személyiségek vagyunk (és mert a barátom jól merészeli érezni magát velem, amikor együtt vagyunk). Féltékenységről szó sincs ebben az esetben, én örülök a boldogságuknak, azonban az igaz barát mindig az marad. Itt ebben az esetben a barátomban is csalódtam egy kicsit.

Neytiri1 2023.04.04. 10:27:21

@Dr.Heart: hát akkor itt is jelen van a féltékenység, amit írtam. Csak itt nem férfi féltékeny a férfi barátjára és próbálja kitúrni a megjelenő nőt, hanem egy nő csinálja ezt veled. Mert féltékenység az ilyen is, féltékeny rád, mert jól érzi magát veled a pasija, ezt gondolom el is mondja neki, illetve lehet, hogy előbbre is vagy nála (barátodnál), ha valami felmerül és választania kell köztetek (melyikőtökkel menjen, segítsen, stb).
süti beállítások módosítása